Menu

Numbers and facts

 

 

varieties and percentages:

red wine 78%:30 % Zweigelt
19% Blaufränkisch
4% St. Laurent
5% Syrah
3% Pinot Noir
9% Merlot
8% Cabernet Sauvignon
white wine 22%:7% Pinot Blanc
3% Sauvignon Blanc

9% Riesling

3% gemischter Satz Weiß

 

The most important vineyards:

Parndorfer Platte 15 %: Schafleiten, Reitacker

Wagram 50 %: Salzberg, Altenberg, Ungerberg, Goldberg, Satz

Heideboden 35 %: Edelgrund, Wiesäcker, Söllnerschranken, Hutweideäcker

 

 

Product line: 

White wine:Pinot Blanc - Salzberg
Sauvignon Blanc
Pannobile Weiß – Salzberg
Red wine basic:Rose
Neusiedlersee DAC
Zweigelt Heideboden
Blaufränkisch Heideboden
Zechun Heideboden
Red wine premium:Pinot Noir – Schafleiten
Cabernet Sauvignon
Pannobile Rot
St. Laurent - Altenberg
Zweigelt - Altenberg
Merlot - Ungerberg
Blaufränkisch - Ungerberg
Syrah – Schafleiten
Sweet wine:Riesling Auslese
Riesling Beerenauslese
Riesling Trockenbeerenauslese

 

Each year there are sweet quality wines (Prädikatsweine) which are determined by weather conditions from Auslese to ice wine. 

 

Special fillings:ID – Limited Edition for Weinkistl Fürstauer and Kellervinothek Dafner
Vampirolo and White Vamp for Bergergut and Aviva
Rotherz for Eidenberger Alm
Special fillings for the food service industry and hotel sector:Schloss Maria Loretto, Club Landskron, Gasthof Radler,
Restaurant Hubertushof, Gasthof Maurerwirt, Xandlstadl, Restaurant Thalhammer, etc.